HUD TILLSTÅND

 

pussel-fr-sknhetframsidakvinnlig-5421274Hej kära vänner! Hur har det gått för er? Har ni hittat er egen hudtyp och kanske har ni också hunnit köpa en ny härlig hudkräm? Jag hoppas att ni gjort det, för det gör verkligen skillnad.

Nu har jag berättat om de fyra hudtyperna; normal, torr, bland hy och fet hud. MEN, alla dessa kan också ha någon av de tre hud-tillstånd som finns. De tre hud-tillstånden är;

  • Uttorkad
  • Känslig
  • Mogen

Den uttorkade eller yt torra huden ska aldrig blandas ihop med torr hud. Huden saknar fukt och det kommer små torrhetslinjer på grund av att den är uttorkad. Hudens ton är inte strålande som en normal hy. Den behöver intensiv fukt med en fuktgivande kräm eller ett serum.

Den känsliga huden svider, är angripen och irriterad och saknar skydd. Här kan man också se röda fläckar.  Huden behöver något lugnande, skyddande och fuktgivan.

Med tiden förändras huden.  Mogna huden mister sin spänst och fasthet. Den blir också tunnare och rynkorna blir djupare. Fukttillförsel, näring och omvårdnad ger denna hud mer fyllighet och komfort.

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *