LITEN HUDSKOLA

 

Jag har många gånger stött på kvinnor som vill köpa en ny hudkräm. När jag frågat henne om hon har en kräm som är rätt för hennes hudtyp och vill fortsätta med den, eller vill hon  prova något nytt? Ofta har hon sagt, att hon inte är nöjd med den kräm hon har och faktiskt tycker den är dålig. Då har det visat sig att hon inte har rätt kräm för sin hudtyp. Hon vet inte ens vilken hennes hudtyp faktiskt är.

Därför kommer jag nu, och i framtida inlägg lära ut de olika hudtyperna och vilka tillstånd dessa kan ha. Idag kommer jag att prata om normal och torr hud, och hur man känner igen dessa.

Men först vill jag fastställa att det  finns 4 olika hudtyper. Dessa är;

  • Normal
  • Torr
  • Fet
  • Blandhud

Den normala huden är följsam och strålande och ställer sällan till några besvär. Den behöver fukttillförsel liksom alla andra hudtyper. När du tittar på produkter för din hud ska du leta efter produkter som är fuktighetsbevarande och för normal-alla hudtyper. Exempel på bra fukt krämer för dig är; Clinique´s Superdefens med Spf 25 eller Biotherm´s Aquasource gel.

biotherm-aquasourceclinique-superdefens

Den torra huden känns igen på att den ofta är tunn och att den stramar. Den kan ha torra och röda områden. Denna hud behöver näring och självklart fukt.

När du tittar på produkter till denna hudtyp, ska du leta efter att krämen är till torr hud, att den har en rik texture (inte lätt och i gelé form utan en lite tjockare kräm kan man säga)

Bra krämer till denna hud är; Clarins Hydra quench very dry skin. En intensivt närande och återfuktande kräm för torr och mycket torr hud. En favorit!!! Lancome´s Nutrix royal är en annan bra kräm som tillför fukt och näring till huden.

clarins-hydra-quenchlancome-nutrix-royal

 

 

En kommentar

  1. This is one awesome blog.Thanks Again.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *